3. elokuuta 2021

Vivan ja Jaffin pennut, osa 2

Käytiin ensimmäisen kerran katsomassa pentuja, kun ne olivat kolmen vuorokauden ikäisiä. Mitä pötkylöitä! Vasemmalta oikealle syntymäjärjestyksessä poika, tyttö, tyttö, poika ja poika. Nimesin ne itselleni Ykköspojaksi, Topakaksi Tädiksi, Delfiinitytöksi, Trikkipojaksi ja Nättipojaksi. 


Tässä vielä kädestä otetut kuvat samassa järjestyksessä:

Ensimmäisen viikon aikana Viva ja sen myötä pennut sai ripulin, joten pennuille haettiin lisänesteytystä. Tästä kuitenkin kaikki toipuivat hyvin! 11 vrk ikäisinä tytöillä alkoi jo silmät autea. 21 vrk iässä pennut maistelivat kiinteää ruokaa. Heinäkuun helteet vaikuttivat kyllä pentuihinkin ja niillä oli ilmeisen kuuma. Osa keksi viilentyä matalassa vesilautasessa.

Seuraavan kerran tavattiin pennut 3,5 viikon ikäisinä. Silmät ja korvat olivat auki, ja tyypit olivat jo paljon enemmän koiria. Ehkä kuitenkin vielä vähän marsunpoikasia. ♥ Pennut olivat jo laajentaneet reviiriään asunnossa ja tutkivat reippaasti paikkoja.

Kolmannen kerran kävin katsomassa pentuja, kun ne olivat 5,5-viikkoisia. Tällöin tiesin jo kumpi tytöistä on mun pentu: ensimmäisenä syntynyt Topakka täti! Kahdessa viikossa tapahtuu pennun elämässä kyllä paljon: nyt tyypit temmelsivät ympäri asuntoa, leikkivät, tutkivat, ottivat kontaktia, haastoivat sisaruksia leikkiin ja myös Viva leikitti pentujaan pitkään. Käytettiin pentuja myös ulkona, ja kaikki olivat tosi reippaita. Topakka täti (Tika) ja Nättipoika valloittivat ympäristöä hieman uhkarohkeinakin, kun muut pennut pysyttelivät vähän maltillisemmin lähellä – joskin rohkeasti nekin tutkien ja liikkuen.


Päivittelen tähän jatkoksi vielä 7-viikkoiskuvat, kun käydään pentujen kanssa laitsalla. Sitten alkaakin pentuarki oman pennun kanssa ja Vivakin palaa vihdoin kotiin! Koitan saada aikaiseksi kirjoittaa vastaavia viikkokoosteita tänne kuin Vivankin pentuajasta kirjoitin. Niitä on ollut ihan todella antoisaa lukea nyt myöhemmin ja saada vähän ideoita siihen, mitä lähtee taas pennun kanssa puuhaamaan. Ilmoittauduin jo tänään ensimmäiselle pentukurssillekin, jännää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti